Over Grip op de Knip

2011

Grip op de Knip Katwijk is in 2011 gestart. Verschillende kerken en ouderenorganisaties hebben toen de handen in elkaar geslagen om mensen met geldzorgen te helpen. Niet door geld te geven, maar mensen te begeleiden en te adviseren over hun financiële huishouding. Meer dan tien jaar later staat er een professionele organisatie van zo’n vijftig vrijwilligers die meer dan zevenhonderd mensen in de afgelopen jaren hebben geholpen.

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn het kloppend hart van Grip op de Knip Katwijk. Wanneer je onze hulp zoekt, staan de vrijwilligers jou graag bij met het op orde krijgen van jouw financiële huishouding. De taken van de vrijwilligers zijn:

* het ordenen van je administratie,
* budgetbegeleiding,
* saneren van je achterstanden,
* toeleiden naar andere organisaties zoals Maatschappelijk Werk of gemeentelijke
schuldsanering.

Iedere vrijwilliger heeft zo zijn eigen expertise. Wat ze gemeen hebben is dat zij hiervoor zijn opgeleid en kennis hebben om de financiën op orde te brengen. En die kennis houden we op peil door het geven van workshops en aanvullende trainingen via onze kennisbank

Onze coördinatoren


Bernard Judels, Fred Heemskerk en Marga van Nieuw Amerongen zijn onze coördinatoren. Zij voeren de dagelijkse werkzaamheden van Grip op de Knip Katwijk uit zoals:

* eerste aanspreekpunt in geval iemand om begeleiding vraagt,
* adviseren en begeleiden van onze vrijwilligers,
* organiseren van workshops en trainingen voor onze vrijwilligers,
* contact onderhouden met Gemeente Katwijk en andere maatschappelijke organisaties.

Hun achtergrond (Human Resources – Bernard en Financiën/Wetgeving – Fred) gebruiken ze om de organisatie van de begeleiding soepel te laten verlopen en te verbeteren.