Inleiding

Hoe verloopt de begeleiding van Grip op de Knip Katwijk na je aanmelding? Op deze pagina leggen we je uit wat er daarna gebeurt. Dat doen we in 6 stappen zodat je weet wat je van ons kunt verwachten. Heb je daarna nog vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen op ‭(06) 22 06 25 90‬ of via het contactformulier. En heb je nog niet aangemeld… onderaan deze pagina kun je dat alsnog doen.

alt

1. Eerste contact

Bel je ons dan krijg je Bernard Judels, Fred Heemskerk of Marga van Nieuw Amerongen aan de telefoon. Ook zijn zij degenen die contact met je opnemen na aanmelding via het contactformulier. In dat telefoongesprek nemen we kort je situatie door en maken we een afspraak om uitgebreider kennis te maken.

In dat kennismakingsgesprek nemen we je situatie door. Op basis daarvan gaan we dan op zoek naar een begeleider die bij je past.

2. Overzicht

Met je begeleider ga je daarna aan de slag om overzicht te krijgen van je financiële situatie. We helpen je je administratie te ordenen, stellen een overzicht van uitgaven en inkomsten op en als dat nodig is een overzicht van achterstanden en schulden.

3. Plannen

Nu er overzicht is kan er worden gepland, als er achterstanden zijn dan wordt daar d.m.v. betalingsregelingen of kwijtscheldingen een oplossing voor gezocht. Ook kan het zijn dat er nog recht is op toeslagen of dat die te laag zijn vastgesteld waardoor er meer geld kan binnenkomen.

4. Uitvoeren

Nu je weet hoeveel geld er binnenkomt en wat betaald moet worden is het de bedoeling om binnen dat budget te blijven. Dat gaat met vallen en opstaan. Met je begeleider bespreek je hoe het gaat, wat je makkelijk en moeilijk vindt. Op basis daarvan bepaal je je plan voor de volgende maand. Zelf blijf je aan het roer staan van je financiën, je begeleider zal je adviseren en het is uiteindelijk aan jou om te bepalen wat je doet.

5. Stabiel

Na verloop van tijd zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om binnen je budget te blijven. Sterker nog… misschien houd je geld over! Op dat moment bespreek je met je begeleider hoe lang ondersteuning nog nodig is.

6. Klaar

Uiteindelijk komt er een einde aan onze begeleiding. Als onze begeleiding stopt ben jezelf in staat je financiële huishouding uit te voeren. Indien nodig kun je natuurlijk in de eerste maanden erna nog voor ondersteuning bij je begeleider terecht. Je staat er dus na afloop niet alleen voor.