Facebook berichten


Katwijkers kunnen budgetteren leren

Katwijk – Budgetteren kan je leren. Twee specialisten van Grip op de Knip, een vrijwilligersorganisatie die Katwijkers helpt hun financiële administratie op orde te brengen, gaan in het najaar aan de slag in de bibliotheek Hoorneslaan in Katwijk om belangstellenden de fijne kneepjes bij te brengen.

Gert Verhoeff verzorgt samen met Alex Ramakers de cursus, die op drie ochtenden wordt gegeven: 20, 27 november en 4 december. Zij zijn normaal gesproken de coördinatoren van Grip op de Knip. Mensen die al in financiële nood verkeren, krijgen met een van de twee een intake gesprek om te bekijken of er een zogeheten maatje hulp van bieden.

Door de cursus Budgetteren kan je leren hopen Verhoeff en Ramakers dat het niet zover hoeft te komen. Verhoeff verwacht veel van de cursus. Zaken als begroting maken, inkomen vergroten, zak- en kleedgeld voor kinderen, voorkomen van schulden, voedselbank en belasting worden tijdens de cursus besproken.

Verhoeff: ,,We hebben het afgelopen jaar alweer 51 hulpvragers moeten helpen. Dat betekent dat er nog steeds veel Katwijkers rondlopen die hun administratie niet op orde hebben en schulden. En we weten dat er nog veel meer mensen uit schaamte zich niet durven te melden. Wij moeten daarom actief blijven om als organisatie zichtbaar te blijven.’’

Info: coordinator@gripopdeknipkatwijk.nl
...

View on Facebook

Jaarverslag 2016: 50 procent meer hulpvraag

Alweer voor het vijfde jaar op rij presenteert Grip op de Knip Katwijk haar jaarverslag. In het verslag over 2016 wordt de spectaculaire stijging van 50% van de hulpvraag vermeld. We hielpen dus meer mensen, maar we waarschuwen tegelijk. We bereiken namelijk maar een klein deel. Ongeveer 2900 huishoudens in Katwijk ‘moeten’ kampen met serieuze financiële problemen. De meesten laten niet van zich horen. Schaamte? Het denken het toch nog wel te kunnen redden? Wij zijn een stichting en willen graag mensen met schulden helpen. Niet met het geven van geld, maar door naast een hulpvrager te gaan zitten en oplossingen te zoeken. Hoe we dat organiseerden in 2016 kunt u in woord en cijfers lezen in ons jaarverslag. In 2017 gaan we natuurlijk gewoon op de vertrouwde voet verder.

Lees het gehele verslag op de website
...

View on Facebook